fallback

Борсовите индекси в САЩ остават близо до върховете от миналата седмица*

Акциите на Apple поевтиняват, след като анализаторът от Pacific Crest Анди Харгрийвс понижи оценката си за книжата на книжата на технологичния гигант

17:39 | 05.06.17 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на американските фондови борси се търгуват с леки изменения в различни посоки в първия борсов ден от седмицата. Индексите остават около върховете, достигнати през миналата седмица, а акциите на Apple поевтиняват, след като анализаторът от Pacific Crest Анди Харгрийвс понижи оценката за акцията на технологичния гигант, съобщава CNBC.

В широкия индекс S&P 500 енергетиката повежда секторите, които се търгуват на червена територия.

В индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average Apple натежава най-много.

Технологичният бенчмарк Nasdaq не отчита съществено изменение.

CNBC припомня, че и трите основни индекса затвориха сесията на исторически върхове в петък, продължавайки ралито, до голяма степен задвижвано от технологичните компании.

Технологичният сектор в S&P 500 нараства с 21,6% от началото на годината.

Колкото до Apple и понижената оценка от страна на Pacific Crest, Харгрийвс посочва, че в акциите не са отразени потенциалните рискове като проблеми с доставките на iPhone 8. Акциите на компанията поевтиняват с 0,95%.

В понеделник ще се състои и годишната конференция на Apple за разработчици, на която се очаква да бъдат представени нови продукти.

Междувременно акциите на Alphabet клас А за пръв път поскъпнаха над 1 000 долара.

В сферата на макроикономиката беше публикувано второто четене на данните за производителността на труда в САЩ през периода януари-март. Тя всъщност не е чак толкова разочароваща, колкото показваха първите оценки.

Производителността на труда през първите три месеца на 2017 г. остава без промяна в годишния темп на ръст, а не се понижава с 0,6%, както беше първоначално съобщено.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:10 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още