fallback

Dow и S&P заличават загубите от разпродажбите преди седмица*

Индексът на сините чипове се покачва с около 40 пункта, надхвърляйки нивото на затваряне от 16 май

18:14 | 24.05.17 г.

Повечето американски акции се търгуват с повишения в сряда, като широкият борсов индекс S&P 500 и индексът на сините чипове Dow Jones industrial average заличиха загубите от най-голямата разпродажба за годината.

S&P 500 се повишава с 0,1%, като секторът на суровините е начело в поскъпването, и е в близост до нивото на затваряне от 16 май, заличавайки загубите от миналата сряда. Тогава индексът падна с 1,62% на фона на опасенията за политиките на американския президент Доналд Тръмп.

Секторът на търговците на дребно обаче ограничава ръста на S&P, като акциите на Tiffany, Signet Jewelers, Advanced Auto Parts и Lowe's са сред най-слабо представящите се от състава на индекса.

Dow се покачва с около 40 пункта, надхвърляйки нивото на затваряне от 16 май.

"В момента на пазара има два стълба. Първо, корпоративните отчети са добри. И второ, данните са смесени - докато са такива, вероятно ще останем в този рейндж", коментира пред CNBC Фил Бланкато, главен изпълнителен директор на Ladenburg Thalmann Asset Management.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 2,282%, а по двегодишните е почти без изменение на ниво от 1,318%.

Инвеститорите очакват публикуването на протокола от заседанието на Федералния резерв, което е планирано за 21 часа българско време. То може да предизвика известно вълнение на пазара.

*Данните са актуални към 18 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:00 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още