fallback

Сезонът на отчетите дава стимул за повишения на Wall Street*

Петролът опитва да се възстанови от сериозните спадове в сряда

17:41 | 20.04.17 г.

Акциите на американските фондови борси поскъпват в четвъртък, когато още компании публикуваха тримесечните си отчети, а петролът опитва да се възстанови от сериозните спадове в сряда, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с около 80 пункта, като най-много допринася American Express.

Широкият измерител S&P 500 записва ръст от около 0,3 на сто, като финансовият сектор се представя най-добре.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се повишава с 0,5 на сто.

Телекомът Verizon не успя да отговори на очакванията и за печалбата, и за приходите. Компанията отчете 5,1% спад в продажбите, a акциите й поевтиняват с около 1,5%.

„Сезонът на отчетите продължава без особени неочаквани и нежелани изненади, макар че тепърва ще има още отчети и новини“, коментира Джеръми Клайн, главен пазарен стратег в FNB Securities.

Инвеститорите имат предвид и изборите във Франция, където в неделя ще се проведе първият тур от вота.

В сферата на макроикономиката молбите за помощи при безработица се повишават над очакванията до 244 хил., а индексът за промишлеността на Федералния резерв във Филаделфия се понижава от 32,8 пункта през март до 22 пункта през април.

Петролът поскъпва с около 0,5%, като американският лек суров петрол WTI се търгува на ниво 51,10 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – за 53,24 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,0762 долара, а курсът на йената е 109,38 йени за долар.

Доходностите по държавните облигации растат и 10-годишните ценни книжа са с доходност 2,243%, а 2-годишните – с доходност 1,201%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:43 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още