fallback

Индексите на Wall Street се понижават в очакване на сезона на отчетите*

Тази седмица финансовите си резултати ще публикуват JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo

17:43 | 11.04.17 г.

Акциите на американските фондови борси поевтиняват във вторник, тъй като геополитическите напрежения държат инвеститорите нащрек, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с около 80 пункта, като най-много натежава 3M. В широкия S&P 500 изостават финансовите компании. Nasdaq записва спад от около 0,9%.

До някъде е изненадващо, че пазарът не реагира по-негативно, предвид геополитическите напрежения”, коментира Ник Райх, главен изпълнителен директор на The Earnings Scout. Той посочва още, че пазарите са в период на изчакване, тъй като започва сезонът на отчетите. Тази седмица финансовите си резултати ще публикуват JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo.

Индексът CBOE Volatility Index (VIX), който се счита за най-добрият показател за страха на пазара, се повишава с 8% до 15,2 пункта.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че САЩ ще се изправят срещу всеки, който извършва престъпления срещу човечеството. Той говори пред журналисти, преди да се отправи към Москва, където с представители на руската администрация ще обсъжда вероятната атака с химическо оръжие в Сирия от миналата седмица.

Президентът Доналд Тръмп предупреди в Twitter, че Северна Корея „си търси белята“.

Златото поскъпва с 1,25% до 1 269,55 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,60% до 52,76 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад от 0,80% до 55,53 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,0617 долара, а курсът на йената е 110,20 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации 2,321%, а тази по 2-годишните книжа е 1,254%.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:10 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още