fallback

Щатските индекси не успяват да намерят единна посока*

Американският лек суров петрол поевтинява с 2% заради перспективите за повишаване на шистовия добив

18:52 | 18.01.17 г.

Американските борсови индекси се движат разнопосочно по време на търговията в сряда, докато инвеститорите анализират серията от корпоративни отчети и данните за инфлацията, предаде CNBC.

Широкият индекс S&P 500 се колебае с минимални изменения, като акциите на индустриалните компании са начело по поскъпване, а в енергийния сектор се наблюдава най-голямо понижение.

Цените на американския лек суров петрол падат с 2% до 51,40 долара за барел заради перспективите за повишаване на шистовия добив.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се понижава с около 10 пункта, като най-губещи от състава му са UnitedHealth и Goldman Sachs.

Най-добре се представя технологичният индекс Nasdaq composite, който добавя 0,22 на сто.

По-рано днес инвестиционната банка Goldman Sachs отчете тримесечни резултати, които значително надхвърлиха очакванията на анализаторите. Тримесечната печалба на Citigroup също се оказа по-добра от прогнозите, но приходите се оказаха по-слаби.

Също днес резултатите си трябва да представи компанията за видео стрийминг Netflix, като отчетът се очаква след приключването на търговията на Wall Street.

Годишната инфлация в САЩ за декември се е ускорила до над 2% за пръв път от средата на 2014 г., стана ясно по-рано днес.

Индексът на потребителските цени се е повишил с 0,3% през декември на месечна база, заяви Министерството на труда в сряда. Без волатилните категории, като хранителни продукти и енергия, цените са се увеличили с 0,2% спрямо ноември. Ръстът съответства на очакванията на икономистите.  

*Данните са актуални към 18:10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:06 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още