fallback

Мъж застреля петима души на летище във Флорида

Осем души са ранени, стрелецът е задържан, мотивът му е неизвестен засега

22:05 | 06.01.17 г.

Мъж откри огън, уби петима и рани осем души на Международното летище Форт Лодърдейл-Холивуд във Флорида, преди да бъде задържан, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Стрелецът е бил мъж на около 20 години, с тениска "Междузвездни войни", който бил прострелян от полицията, докато се опитвал да презареди оръжието си, разказват очевидци, цитирани от MSNBC.

Стрелбата станала в зоната за получаване на багаж на Терминал 2, който обслужва Делта Еър Лайнс и Еър Канада. Кметицата на окръг Броуард Барбара Шариф каза за CNN, че стрелецът е действал сам и е задържан. Властите още не са посочили мотив.

Шерифската служба на окръг Броуард получила сигнал за изстрели на терминала около 12,55 ч. местно време. Летището временно е затворено. Губернаторът на Флорида Рик Скот пътува към Форт Лодърдейл. Офисът на ФБР в Маями съобщи, че е информиран за ситуацията и поддържа контакт с местните власти.

Международното летище Форт Лодърдейл-Холивуд е второто по големина в Южна Флорида след Международното летище Маями. Разположено е на около 30 км северно от Маями, близо до терминалите за круизните кораби в Порт Евърглейдс и през него минават много туристи, почиващи на Карибите.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:46 | 28.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още