fallback

Борсовата търговия в САЩ започва със спад на индексите*

Администрацията за енергийна информация отчете ръст в петролните резерви в САЩ в размер на 2,3 млн. барела през седмицата, приключила на 16 декември

18:00 | 21.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на американските фондови борси се търгуват със спадове в сряда, а инвеститорите са в очакване индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average да достигне заветните 20 хил. пункта, съобщава CNBC. По време на сесията във вторник измерителят беше само на 13 пункта от психологическата граница.

Широкият индекс S&P500 записва спад от 0,1 на сто, като финансовият сектор изостава. Технологичният бенчмарк Nasdaq изтрива 0,15% от стойността си.

Единствените данни в сряда бяха за продажбите на съществуващи жилища през ноември, които се повишават до 5,61 млн. единици годишен темп на ръст. Подадените документи за ипотечни кредити нарастват с 2,5 на сто.

С наближаването на празниците инвеститорите очакват обемът на търговията да се понижи значително, което може да доведе до волатилност.

В корпоративната сфера главният технически директор на Twitter Адам Месинджър обяви, че напуска компанията след 5 години на поста. Amazon.com пък се изправя пред стачка на работниците в германските складове заради несъгласия около заплащането и условията на работа. Очаква се стачката да продължи до 24 декември.

Доходността по американските държавни облигации расте, като 2-годишните книжа са с доходност около 1,2%, а бенчмарковите 10-годишни облигации – с доходност 2,55%.

Администрацията за енергийна информация отчете ръст в петролните резерви в САЩ в размер на 2,3 млн. барела през седмицата, приключила на 16 декември.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,34% до 53,12 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад в цената си от 0,47% до 55,09 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,19% до 1 135,80 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:35 | 04.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още