fallback

САЩ разшириха "черния списък" със санкции срещу Русия с фирми и физически лица

През миналата седмица лидерите на ЕС удължhttp://www.investor.bg/evropa/334/a/evropeiskiiat-syiuz-udylji-sankciite-sreshtu-rusiia-s-oshte-shest-meseca-230515/иха действието на ограниченията срещу Русия до лятото на 2017 г.

10:27 | 21.12.16 г. 8
Автор - снимка
Редактор

Правителството на САЩ разшири икономическите санкции срещу Русия, включвайки в "черния списък“ още осем юридически и седем физически лица, свързани с "незаконната окупация на Крим и продължаващата агресия в Украйна", предават Асошиейтед прес и Ройтерс.  

Според американското министерство на финансите тази мярка цели "да се поддържа натиска срещу Русия чрез поддържане на цената, която трябва да плаща за окупацията" на украинския полуостров и "да се пречи на действията на онези, които поддържат насилието и нестабилността в Украйна", предава БТА. 

Шест от лицата, добавени към санкционния списък, са оказвали подкрепа на "Банка Русия", която беше включена в списъка още през 2014 г. Седмият е обвинен за връзки с компания, която изгражда военна база край руско-украинската граница.

Сред санкционираните организации са институтът "Стройпроект", Руската компания за строеж на автомагистрали, държавно спонсорираната компания "Кримски железници и кримски пристанища".

Припомняме, че през миналата седмица лидерите на Европейския съюз (ЕС) решиха действието на санкциите, които блокът наложи на Русия след анексията на Крим, да бъде удължено с 6 месеца до лятото на 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:28 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още