fallback

Dow записа 15-ти рекорд след изборите в САЩ

Доходността по американските държавни ценни книжа расте в очакване на заседанието на Фед

23:50 | 12.12.16 г.

Повечето американски индекси се понижиха в понеделник въпреки скока на цените на петрола и на доходността на американските държавни ценни книжа преди ключовото заседание на Федералния резерв тази седмица, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се повиши с около 40 пункта, затваряйки на ново рекордно високо ниво, като книжата на Johnson & Johnson допринесоха най-силно за повишението.

Широкият индекс S&P 500 се понижи с 0,1%, след като за кратко достигна рекордно висока стойност. Книжата на компаниите от финансовия сектор поевтиняха с 0,9 процента, което компенсира повишението в телекомуникационния сектор.

Технологичният индекс Nasdaq composite се представи най-слабо, изтривайки 0,6 на сто от стойността си.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се повиши до 2,477%, след като достигна най-високото си равнище от 2014 г. Доходността по двегодишните книжа нарасна до 1,145%.

Във вторник започва двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, като в сряда вечерта, 21:00 часа българско време, ще стане ясно дали ще се случи дългоочакваното повишение на лихвените проценти. Очакванията са американската централна банка да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта. Според инструмента на CME Group FedWatch пазарните очаквания за повишение са над 95%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:15 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още