fallback

Преднината на Клинтън се топи

Едва преди седмица разликата бе от 12 процентни пункта, а сега е само 1 пункт

17:07 | 31.10.16 г. 22
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Сривът едва ли можеше да е по-драматичен – десет дни преди изборите за президент в САЩ преднината на Хилъри Клинтън пред конкурента Доналд Тръмп е едва един пункт.

В  публикувано в неделя проучване на телевизионния канал ABC News в сътрудничество с Washington Post кандидатът на Демократическата дойде има одобрение от едва 46 на сто, докато за Тръмп биха гласували 45 на сто. Кандидатът на либералите Гари Джонсън в тази анкета има четири процента, а този на Зелените Джил Щайн има 2%.

В пряк избор между Тръмп и Клинтън представителят на демократите ще събере 49 процента от гласовете, а Тръмп – 46 на сто. Според новите резултати около една трета от нерешилите досега гласоподаватели не биха дали гласа си за Клинтън след новите данни за разследването на ФБР .

За изследването са били интервюирани 1268 избиратели между 25 и 28 октомври, включително в петък, когато директорът на ФБР Джеймс Коми отново поднови дебатите за предполагаемата имейл афера.

Пред членове на Конгреса Коми заяви, че нови мейли са открити на компютъра на бившия конгресмен от Ню Йорк Антъни Уайнър. Той е разследван за незаконни текстови съобщения със сексуално съдържание, изпратени до 15-годишно момиче в Северна Каролина.

ФБР вече имаше съдебна заповед да претърси лаптопа му, но му трябваше отделна заповед за проучване на материала, който може би е свързан с Клинтън. Тази заповед бе получена през уикенда. Проверката срещу Клинтън пък бе приключена през лятото.

За Клинтън новите разследвания се случват в повече от неподходящо време. Преди седмица в подобна анкета около 50% от запитаните биха подкрепили нея, а едва 38% - Тръмп, което бе разлика от 12 процентни пункта. Това бе най-високото ниво на одобрение за Клинтън от началото на кампанията.

Изборите за президент в САЩ ще се проведат на 8 ноември, вторник.  

Още коментари за разследването на ФБР можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:48 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още