fallback

Борсовите индекси в САЩ се повишават в последния ден от тримесечието*

Акциите на Deutsche Bank, листнати на борсата в Ню Йорк, се сринаха до историческо дъно в четвъртък, но в петък възстановяват всички загуби с ръст от 7%

18:16 | 30.09.16 г.

Акциите на американските фондови борси се повишават със стабилен темп, а инвеститорите продължават да следят внимателно представянето на Deutsche Bank, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average скача с над 120 пункта, като Procter & Gamble допринася най-много за повишението. Широкият S&P 500 добавя около 0,6% към стойността си, а секторът на компаниите производителки на стоки от първа необходимост повеждат.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се повишава с 0,6%, а със същия темп поскъпват и акциите на Apple.

“Проблемите на Deutsche Bank са темата, за което говорят всички”, казва Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wudnerlich Securities. “Много е лесно само след 8 години да си спомним за Lehman Brothers”, допълва той.

Акциите на Deutsche Bank, листнати на борсата в Ню Йорк, се сринаха до историческо дъно в четвъртък, след като Bloomberg съобщи, че около 10 хедж фонда са намалили експозицията си в банката. В петък те поскъпват със 7%, възстановявайки всички загуби от предишната сесия.

В сферата на макроикономиката разходите на потребителите остават без промяна през август, а доходите растат с 0,2%. Базисният индекс за разходите за лично потребление (PCE) също расте с 0,2 на сто.

Индексът за бизнес активността в района на Чикаго показва подобрение над очакванията, а именно ръст от 51,5 пункта през август до 54,2 пункта през септември. Потребителските нагласи също се подобряват, като индексът на Мичиганския университет расте до 91,2 пункта.

Доходността по държавните облигации се понижава, като тази по 2-годишните ценни книжа е около 0,74%, а тази по 10-годишните ценни книжа е 1,56%. Доларът поскъпва спрямо кошница валути, като едно евро се обменя за 1,12 долара, а курсът на йената е 101,3 йени за долар.

Петролът поскъпва с около 0,4%, като американският лек суров петрол WTI се търгува на ниво 48,03 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – за 49,98 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,12% до 1 324,45 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:28 | 02.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още