fallback

Борсовите индекси в САЩ се понижават след ръст в петролните резерви*

Инвеститорите анализират и доклада за заетостта на частната компания ADP

17:49 | 31.08.16 г.

Акциите на американските фондови борси се търгуват с понижения след ръст в петролните резерви в САЩ, съобщава CNBC. United Health Group и Chevron натежават най-много на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. В широкия S&P 500 енергетиката изостава.

Администрацията за енергийна информация на САЩ съобщи, че петролните резерви през седмицата до 26 август се повишават с 2,3 млн. барела. Това е доста по-висок ръст от този, отчетен вчера от Американския петролен институт.

И двата бенчмаркови сорта – американският лек суров петрол WTI и европейският Брент – поевтиняват с по около 1,8% до съответно 45,53 долара за барел и 47,81 долара за барел.

Сряда беше последният борсов ден за август – месец, през който акциите се търгуваха в много тесни граници, при нисък обем и волатилност. Индексът S&P 500 вече 37 поредни сесии не успя да затвори с изменение по-голямо от 1% в която и да е посока. В широкия индекс водещ сектор се оказва финансовият, който записва ръст от 3 на сто.

„Смятам, че има истинско безпокойство около данните в петък (за заетостта в САЩ – бел. ред.)“, казва Куинси Кросби, пазарен стратег в Prudential Financial. “Докладът за август по принцип е по-слаб от очакванията. Пазарите не искат много по-ниски числа, които биха подсказали, че икономиката отслабва, но също така и не искат много по-високи резултати от прогнозите”, посочва тя.

Частният сектор в САЩ е добавил 177 хил. нови работни места през август, показа докладът на ADP и Moody’s Analytics. Икономистите, анкетирани от агенция Ройтерс, очакваха повишение в размер на 175 хил. Очакванията за петъчните данни са за ръст от 180 хил. нови назначения. 

Официалният доклад може да повлияе на паричната политика на Федералния резерв, който заседава в края на септември. Според CME Group шансовете за повишение на лихвените проценти през септември са 27 на сто.

Предстоящите жилищни продажби, тоест подписаните договори за закупуване на съществуващо жилище, нарастват с 1,3% през юли, показаха данните на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти. Индексът достига до второто най-високо ниво от над десетилетие. На месечна база предстоящите жилищни продажби растат с 1,4 на сто.

Златото поевтинява с 0,28% до 1 312,75 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1136 долара, а курсът на йената е 103,41 йени за долар.

Доходностите по държавните облигации се понижават, тази по 2-годишните книжа е 0,786%, а тази по 10-годишните – 1,558%.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:18 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още