fallback

Американските индекси стартират сесията с минимални изменения*

Това е добър момент за инвеститорите да „върнат малко пари на работа“, коментира анализатор

18:07 | 10.08.16 г.

Акциите на американските борси се търгуват почти без промяна в ранната търговия, докато инвеститорите осмислят резултатите за тримесечието на търговците на дребно и продължават да следят цените на петрола, съобщава CNBC.

Основният индекс S&P 500 отчита спад от около 2 пункта заради изоставането на здравния сектор и енергетиката. Dow Jones industrial average записва ръст от само 10 пункта, като Walt Disney допринася най-много за повишението. След постигнатия рекорд от вчера Nasdaq composite не се представя толкова добре в началото на днешната сесия и се понижава с 0,2%.

„Мисля, че ще останем сравнително без промяна по две причини. Първата е, че сезонът на отчетите като цяло приключи, създавайки положителна подкрепа за акциите. Втората е, че се очаква икономическите новини да бъдат смесени“, казва Кейт Уорн, инвестиционен стратег в Edward Jones. “Като цяло ще виждаме равномерен пазар за известно време, докато инвеститорите преоценят последното рали“, допълва Уорн.

Анализаторът казва още, че това ще бъде добър момент за инвеститорите да „върнат малко пари на работа“.

Преди началото на търговията Michael Kors съобщи резултатите си за тримесечието, които надминаха очакванията и за печалбата, и за приходите. Акциите обаче поевтиняха с над 2%. Междувременно акциите на Ralph Lauren поскъпнаха, след като печалбата на компанията се оказа много над прогнозите.

Фючърсите върху американския суров петрол се понижават с 0,23% до около 43,67 долара за барел, a върху петрола сорт Брент отчитат ръст от 0,02% до 44,99 долара за барел.

Щатският долар се понижава рязко спрямо кошница от валути, като еврото достигна 1,118 долара, а йената е на ниво от около 101,25 йени за 1 долар.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се задържа на ниво от около 1,52%, а тази по 2-годишните облигации се понижава до около 0,7%.

Фючърсите на златото със срок на доставка през декември поскъпват с 0,8% до 1 357,50 долара за троунция.

* Информацията е актуална към 17:25 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:26 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още