fallback

American Airlines със спад в печалбата и приходите през второто тримесечие

Въпреки това по-ниската цена на горивата успя да задържи печалбата над очакванията на анализаторите

18:01 | 22.07.16 г.

Печалбата на най-голямата авиокомпания в света American Airlines Group намалява през второто тримесечие, но въпреки това остава по-висока от очакваната, благодарение на евтиното гориво, съобщава Ройтерс.

Общите оперативни разходи падат с 3,3% до 8,61 млрд. долара през второто тримесечие, а разходите за гориво намаляват с 20%.

Въпреки това нетната печалба се понижава с 44% до 950 млн. долара, докато разходите за данък върху доходите нарастват от 15 млн. долара до 543 млн. долара. 

Печалбата на акция пада до 1,77 долара на акция от 2,62 долара на акция година по-рано, но въпреки това надминава очакванията на анализаторите за печалба от 1,68 долара на акция.

Общите приходи от дейността намаляват с 4,3% до 10,36 млрд. долара през тримесечието, приключващо на 30 юни.

Акциите на самолетните компании поевтиняват през последните месеци на фона на нарастващите опасения на инвеститорите, че превозвачите ще продължат да увеличават полетите и да тласкат цената надолу, въпреки недостатъчното търсене.

Забавянето на икономическия растеж зад граница представлява още по-голям риск за приходите, като в същото време чужденците пътуват по-малко в САЩ заради поскъпването на долара спрямо другите валути. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:41 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още