fallback

Apple няма да финансира конгрес на републиканците след скандални речи на Тръмп

Корпорацията отказва финансова или каквато и да било друга помощ, според източници на "Политико"

09:40 | 19.06.16 г.

Американската корпорация Apple няма да подпомогне Републиканската партия за националния й конгрес през юли заради скандалните изказвания на републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп, съобщи американското издание "Политико". 

Според източници на "Политико" Apple е заявила на лидерите на партията, че няма да предостави, както е правела преди, финансова или каквато и да било друга помощ за провеждането на конгреса, заради изказванията на Тръмп за жените, имигрантите и малцинствата. В статията се отбелязва, че компанията не възнамерява да оказва и никакво техническо съдействие, информира цитирано от ТАСС.

"Политико" посочва, че други технологични гиганти като Facebook, Google и Microsoft смятат да помогнат на партията за конгреса.

Представители на Apple отказаха коментар по публикацията, отбелязва агенцията.

През февруари Тръмп разкритикува остро Apple, че отказа да изпълни искане на ФБР да разбие кода на един от произвежданите от нея смартфони, принадлежал на убит терорист. Тогава милиардерът предложи да се бойкотират продуктите на Apple в САЩ, докато корпорацията не удовлетвори искането на властите.

Конгресът на Републиканската партия, на която Тръмп ще бъде официално издигнат за партиен кандидат за президентския пост, ще се се състои в Кливланд, щата Охайо, от 18 до 21 юли.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:10 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още