fallback

Финансовите компании повеждат ръстовете на Wall Street*

Goldman Sachs и JPMorgan допринасят най-много за ръста на индекса на "сините чипове" Dow Jones

17:54 | 18.05.16 г.
Автор - снимка
Създател

И трите основни индекса на американските фондови борси отчитат повишения, като водещите сектори са финансовият и технологичния, съобщава CNBC. Инвеститорите очакват публикуването на стенограмата от последното заседание на Федералния резерв в САЩ по-късно днес – в 21:00 часа българско време.

Финансовите компании повеждат секторите в широкия индекс S&P 500, които се търгуват на зелена територия.

Инвестиционните банки Goldman Sachs и JPMorgan допринасят най-много за ръста на индекса на "сините чипове" Dow Jones Industrial Average.

Администрацията за енергийна информация обяви ръст в петролните резерви в САЩ от 1,3 млн. барела за седмицата до 13 май. За предходната седмица беше отчетен изненадващ спад в размер на 3,4 млн. барела.

След обявяването на данните петролът ограничава ръстовете, като американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,27 на сто до 48,44 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се повишава с 0,14% до 49,35 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,40% до 1 271,80 долара за тройунция. Доходността по американските държавни облигации се повишава, като тази по 2-годишните ценни книжа достига 0,86% - най-високото ниво от 27 април.

„Ако стенограмата покаже, че Фед е по-малко загрижен за глобалната икономика, както и за опасността от Brexit, това би било сигнал, че централната банка е склонна да повиши лихвите през юни“, казва Питър Кардийо, главен пазарен стратег във First Standard Financial.

В корпоративната сфера веригата супермаркети Target отчита спад на нетните приходи до 16,2 млрд. долара, основно заради продажбата на веригата дрогерии CVS Health. Акциите на Target се понижават с над 9,5%.

* Актуално към 17.35 ч българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още