fallback

Щатските индекси не намериха единна посока

Книжата на Apple удариха ново 52-седмично дъно

23:30 | 12.05.16 г.

Американските индекси не намериха единна посока в четвъртък, като повечето завършиха търговията на червена територия, след като спадовете в цените на акциите на технологичните компании и на тези в сферата на здравеопазването им натежаха, пише CNBC.

Книжата на Apple се търгуваха на цена, невиждана от юни 2014 г.

“Изглежда пазарът се намира в инфлексна точка, а инвеститорите се опитват да разберат какъв е следващият ход”, коментира Майлс Клаустън, старши директор на Nasdaq Advisory Services.

Nasdaq composite се представи зле, като за кратко спадна с 1%. Телекомите отбелязаха най-голям ръст в S&P 500, след като индексът се опита да излезе на зелена територия в следобедната търговия, докато технологичните и здравните фирми изостанаха.

Apple “не беше причината за спада. Тя допринесе за това и изостри проблема”, коментира Джереми Клайн, главен пазарен стратег на FBN Securities. По думите му цените на акциите са били повлияни преди всичко от цените на петрола, а инвеститорите са в очакване на данните за продажбите на дребно в САЩ през април.

За кратко цената на книжата на Apple потъна с 2,5% и удри ново 52-седмично дъно днес, допринасяйки най-много за спадовете в Dow Jones Industrial Average, който се опитваше да изплува на зелено в следобедните часове.

Boeing, Nike, Exxon Mobil и Chevron бяха сред тези, които оказаха най-позитивно влияние върху индекса..

“Всеки път, в който има слабост в някой пазарен лидер, трябва да бъдете внимателни”, заяви Антъни Валери, инвестиционен стратег в LPL Financial.

Днес беше обявено, че броят на американците, подали заявление за помощи при безработица, е достигнал най-високото си ниво от повече от година през миналата седмица - 294 хил.

Доходността по американските държавни ценни книжа се повиши, като по 2-годишните е около 0,76%, а по 10-годишните е близо 1,76%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още