fallback

Индексите на американските фондови борси не намериха единна посока

Ръстовете при здравеопазването до известна степен се балансираха от спадовете при производителките на материали и енергетиката

23:09 | 09.05.16 г.

Индексите на американските фондови борси не намериха единна посока в понеделник, като ръстовете при здравеопазването до известна степен се балансираха от спадовете при производителките на материали и енергетиката, съобщи CNBC.

„Изглежда има голяма ротация към активи убежища“, казва Робърт Павлик, главен пазарен стратег в Boston Private Wealth. “Смятам, че има опасения за стабилността на икономиката, като цяло забавянето при подема, който се случва при петрола. Има опасения и за Китай. Доларът е по-силен и това със сигурност не помага на суровините”, допълва той.

Американският лек суров петрол WTI финишира на ниво от 43,44 долара за барел, или с 2,73% спад. Енергийният сектор в широкия индекс S&P 500 се понижи с 1% - най-много от всички сектори, следван от този на компаниите производителки на материали.

Здравеопазването отчете 1% ръст и поведе секторите, които се търгуваха на зелена територия, следвано от фирмите производителки на стоки от първа необходимост и компаниите за комунални услуги.

Allergan и Mallinckrodt отчетоха поскъпване на акциите си от над 6%.

Ръстовете при Nasdaq бяха насърчени от Amazon, Apple и Alphabet.

Caterpillar и Chevron натежаха най-много на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average.

„Пазарът е в търсене на сигнал и няма макроикономически данни в САЩ, които да го дадат“, казва Марк Лускини, главен инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott.

Председателят на Фед за Минеаполис Нийл Кашкари заяви, че настоящата парична политика е подходяща. По думите му ниските лихвени проценти връщат американците обратно в работната сила, без да упражняват голям натиск във възходяща посока за инфлацията.

По-късно днес коментар ще има председателят на Фед за Сан Франциско Джон Уилямс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:56 | 31.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още