fallback

Акциите на Wall Street се търгуват смесено*

Ръстовете в сферата на здравеопазването компенсират спадовете при енергетиката и компаниите, производителки на материали

18:28 | 09.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на американските фондови борси се търгуват смесено в понеделник на фона на спада в цените на петрола. Ръстовете при компаниите в сферата на здравеопазването компенсират спадовете при енергетиката и компаниите производителки на материали, пише CNBC.

Caterpillar и Chevron натежават най-много на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average.

Подсекторът на здравеопазването се търгува с над 1% повишение и повежда повечето сектори, които са на зелена територия в широкия индекс S&P 500.

Доларовият индекс прави опити да запише пети пореден ден повишения, като отчита около 0,2% повишение, след като по-рано в понеделник достигна най-високото си ниво от 28 април. Еврото се обменя за близо 1,140 долара, а курсът на йената е 108,39 йени за долар.

Доходността по държавните облигации се държи над ниските нива, записани в петък. Доходността по 2-годишните ценни книжа е близо 0,71%, след като в края на миналата седмица достигна 0,686%, най-ниското ниво от 12 февруари. Доходността по 10-годишните облигации е 1,76%.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1,61% до 43,94 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 2,38% до 44,29 долара за барел. По-рано в понеделник и двата сорта поскъпваха на фона на новините за понижен добив в Канада заради горските пожари.

Златото поевтинява с близо 2% до 1 268,50 долара за тройунция.

Председателят на Федералния резерв на САЩ за Чикаго Чарлз Еванс заяви в понеделник, че фундаменталните фактори предполагат ръст на икономиката в САЩ от 2,5% тази година и че настоящият подход на централната банка, а именно да наблюдава и изчаква, е подходящ.

По-късно днес изказвания ще имат председателите на Фед за Минеаполис Нийл Кашкари и за Сан Франциаско Джон Уилямс.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:43 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още