fallback

Търговията на Wall Street започва на червена територия*

След затварянето на сесията се очаква отчетът на Apple

18:14 | 26.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници във вторник на фона на повишенията в цената на петрола и корпоративните отчети, съобщава CNBC.

„Макар че отчетите засега надминаха занижените очаквания, има усещане, че все още има предизвикателства пред компаниите и пред икономическия растеж“, казва Питър Буквар, главен пазарен стратег в Lindsey Group.

След затварянето на сесията се очаква отчетът на Apple.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average за кратко прескочи психологическата граница от 18 000 пункта в сутрешната сесия, след което обаче се върна на червена територия. Най-много стимули за ръст дадоха Boeing и DuPont, а най-много натежа 3M. Компанията публикува отчет, който надмина очакванията заради увеличените маржове на печалбата. Нетните продажби обаче се понижават с 2,2 на сто в сравнение с първото тримесечие на миналата година.

Procter & Gamble също отчете по-добра печалба от очакванията, но и спад в приходите за седмо поредно тримесечие. Компанията сега прогнозира понижение на печалбата между 3% и 6% на акция за фискалната година в сравнение с 3% до 8% в предишната прогноза.

Инвеститорите очакват в сряда вечерта решението на Федералния резерв на САЩ, от което не се очаква промяна в паричната политика, а по-скоро насоки за бъдещите намерения на централните банкери.

На следващия ден заседание има Японската централна банка.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с малко над 2% до 43,52 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент - също с над 2 на сто до 45,24 долара за барел.

Цената на златото се повишава с 0,21% до 1 242,85 долара за тройунция.

Поръчките на трайни стоки в САЩ се покачва с 0,8% през март, което е под очакванията на анализаторите.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) на Markit в сектора на услугите се повишава от 51,3 пункта до 52,1 пункта през април.

Още за пазара на петрол можете да разберете от видеото на Bloomberg

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

* Данните са актуални към 18 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още