fallback

Енергийните компании на Wall Street повеждат секторите с понижения*

От началото на годината най-зле се представят финансовите компании в индекса S&P 500

18:31 | 25.04.16 г.

Енергийните компании на американските фондови борси повеждат секторите, които се търгуват с понижения в първия ден от борсовата седмица, съобщава CNBC.

“Днес има затишие пред буря”, казва Джеръми Клайн, главен пазарен стратег в FBN Securities. Според него инвеститорите прибират печалби преди заседанията на Федералния резерв на САЩ в сряда и на Японската централна банка в четвъртък.

Енергийният сектор в S&P 500 се търгува с над 1% спад, но остава най-добре представящата се сфера от началото на годината. Най-зле се представят финансовите компании. В сутрешната търговия компаниите в сектора на информационните технологии бяха на минус от началото на 2016 г.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с над 100 пункта, като най-много за спада допринесоха Goldman Sachs и 3M.

„Мисля, че инвеститорите са на ръба и основните действия ще бъдат в края на тази седмица, при заседанията на централните банки в САЩ и в Япония“, казва Питър Кардийо, главен пазарен икономист във First Standard Financial.

Доларовият индекс се понижава с 0,3%, като едно евро се обменя за 1,1267 долара, а курсът на йената е 111,00 йени за долар.

Доходността по 2-годишните държавни облигации е 0,82%, а по 10-годишните – 1,89%, след като по-рано докосна 1,9 на сто – най-високото ниво от 28 март насам.

Продажбите на нови жилища през март се понижават с 1,5% до сезонно изгладен годишен темп от 511 хил. единици.

Преди старта на сесията Xerox публикува отчет, в който продажбите са над очакванията, но понижи прогнозата си за годишната печалба заради разходи, свързани с планираното разделяне на бизнеса.

Halliburton заяви, че е съкратила 6 хил. работни места през първото тримесечие и отложи публикуването на отчета си до следващия месец, тъй като компанията иска да отстрани пречките пред планираното сливане с конкурента си Baker Hughes.

Американският лек суров петрол WTI се търгува с 1% спад до 43,26 долара за барел.

Златото поскъпва с близо 1% до 1 241,95 долара за тройунция.

*Данните са към 18:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:29 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още