fallback

Технологичните компании натежават на борсовите индекси в САЩ*

Акциите на Мicrosoft поевтиняват с над 8%

17:39 | 22.04.16 г. 1

Акциите на американските фондови борси се търгуват смесено, като технологичните компании повеждат секторите със спадове заради разочароващи финансови резултати, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изпитва трудности да се задържи над психологическата граница от 18 000 пункта, като най-много натежават Microsoft и Visa, чиито спадове се компенсират от ръстовете при IBM, Goldman Sachs и McDonalds.

В широкия индекс S&P 500 секторът на информационните технологии се търгува със спад от 1,4%. Най-добре се представят секторите на енергетиката и финансовите компании.

„Големи компании, емблематични брандове и все пак много смесена ситуация“, казва Марк Лускини, главен инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott.

Компанията майка на Google – Alphabet, публикува разочароващ отчет. Консолидираните приходи на Alphabet са нараснали до 20,26 млрд. долара за тримесечието от 17,26 млрд. долара, което е малко под очакваните от анализаторите 20,37 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Microsoft отчете резултати за тримесечието до 31 март, които не оправдаха очакванията на анализаторите, разкривайки, че нейният облачен бизнес не може да компенсира забавянето на пазара на персонални компютри.  Акциите на Мicrosoft поевтиняват с над 8%.

Starbucks Corp. бележи 16% годишен ръст на тримесечната печалба, след като веригата кафенета отчете по-голямо вътрешно търсене и привлече повече клиенти чрез мобилното си приложение.

Тримесечната печалба на Visa Inc. расте с 10% на годишна база, въпреки че компанията за карти и картови разплащания отбелязва по-слабо темпо на харчене в чужбина и не вижда особено подобрение на тенденциите в икономиката.

На макроикономическия фронт компанията за пазарни проучвания Markit публикува индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сферата на производството в САЩ, който се понижава от 51,5 пункта през март до 50,8 пункта през април.

Доларовият индекс се повишава, като едно евро се обменя за 1,1265 долара, а курсът на йената е 111,35 йени за долар.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 2,69% до 44,34 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се повишава с 2,72 на сто до 45,74 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,44% до 1 244,80 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:18 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още