fallback

Индексите на Wall Street записват леки повишения*

CBOE Volatility Index (VIX), който се счита за най-добрия показател за страха на пазара, докосна 12,5 пункта – най-ниското ниво от 10 август 2015 г.

18:21 | 20.04.16 г.

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници, като пазарните участници следят цените на петрола, съобщава CNBC.

Администрацията за енергийна информация обяви, че запасите в САЩ са нараснали с 2,08 милиона барела през седмицата до април.

Финансовите компании и фирмите в сферата на здравеопазването повеждат секторите на зелена територия в широкия индекс S&P 500.

UnitedHealth допринася най-много за ръста в индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average.

Измерителят CBOE Volatility Index (VIX), който се счита за най-добрия показател за страха на пазара, докосна за кратко 12,5 пункта – най-ниското му ниво от 10 август 2015 г.

„Изглежда имаме фин баланс между цените на петрола и отчетите, които са по-добри от най-песимистичния сценарий“, казва Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities.

Американският лек суров петрол WTI се търгува с 0,24% спад до 42,37 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,18% до 43,95 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,12% до 1 255,80 долара за тройунция.

Coca-Cola отчита печалба от 45 цента на акция през първото тримесечие, което е с 1 цент над очакванията, а продажбите са малко над прогнозите. Без да се включва влиянието на придобиванията, продажбите и валутните движения приходите обаче отчитат ръст от 2%

Intel надминава очакванията с 6 цента и отчита печалба от 54 цента на акция, а приходите отговарят на прогнозите. Производителят на чипове обаче понижи прогнозите си за приходите, както и за маржовете на печалба за годината. Американският технолигичен концерн обяви, че ще съкрати 12 хил. работни места в световен мащаб, което се равнява на 11% от работната ѝ сила.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:52 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още