fallback

Индексът S&P 500 прескочи границата от 2 100 пункта за пръв път от декември*

Технологичният Nasdaq изтри първоначалните печалби и се търгува на червено

17:52 | 19.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на американските фондови борси отчитат ръстове след отварянето на сесията, следвайки зелената вълна от Азия и Европа, съобщава CNBC. Освен това търговията се осъществява на фона на поскъпващ петрол и поредна серия корпоративни отчети.

Към 17:10 часа българско време американският лек суров петрол WTI се търгува с над 3% повишение до 42,47 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 3,26 на сто до 44,31 долара за барел.

Широкият индекс S&P 500 прескочи психологическата граница от 2 100 пункта за пръв път от 2 декември миналата година, като компаниите производителки на материали се търгуват с над 1% повишение, следвани от сектора на финансите. И двата сектора бяха най-зле представящите се в измерителя през последните 12 месеца, припомня CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq изтри първоначалните печалби и се търгува на червена територия, след като акциите на Allumina се сринаха с над 22%, след като компанията понижи прогнозата си за приходите. Netflix отчита понижение от 9% в цената на акциите си, след като най-голямата платена онлайн телевизионна мрежа прогнозира забавяне на растежа на броя нови абонати.

United Health и Johnson & Johnson допринасят най-много за ръста на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. Johnson & Johnson повиши прогнозата си за годината, след като компанията за продукти за грижа за здравето надмина очакванията за първото си тримесечие. Най-много на Dow Jones натежава IBM.

Американската банка Goldman Sachs обяви, че печалбата ѝ за тримесечието се е сринала с 60%, след като трусовете на пазарите са натежали на голяма част от основните дейности на компанията. Акциите на компанията поскъпват с близо 3%.

Златото поскъпва с 1,67% до 1 255,60 долара за тройунция.

Доларовият индекс е понижава с близо 1%, като едно евро се обменя за 1,1370 долара, а курсът на йената е 109,30 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:31 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още