fallback

Търговията на Wall Street започва на зелена територия*

Въпреки че петролът е ключов, на фокус тази седмица са и отчетите, посочва анализатор

18:03 | 18.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на американските фондови пазари се търгуват в тесни граници, като най-добре се представят производителите на продукти от втора необходимост. Основните индекси са опитват да се справят с натиска, предизвикан от спада в цените на петрола след провалените преговори в Доха, съобщава CNBC.

Вторият най-добре представящ се подизмерител в S&P 500 са финансовите компании. Енергийният сектор се понижи с над 1%, но компенсира загубите и се търгува на зелено.

Акциите на Walt Disney поскъпват с над 2% и допринасят най-много за ръста на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. Най-много натежа Apple.

Pivotal Research повиши рейтинга на акцията на Disney от „купувай“ на „задръж“. Освен това филмът на Disney “Книга за джунглата” оглави боксофиса в Северна Америка. Лентата генерира 103,6 млн. долара приходи в дебютния си уикенд.

„Смятам, че пазарът се държи сравнително добре предвид колко надолу е петролът“, казва Джак Аблин, главен изпълнителен директор на BMO Private Bank.

Към 17:30 часа българско време американският лек суров петрол WTI се търгува с понижение от 2,59% до 40,63 долара за барел. Европейският бенчмарк Брент поевтинява с 2,2% до 42,15 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,1% до 1 235,90 долара за тройунция.

„Въпреки че петролът е ключов, на фокус тази седмица са отчетите“, казва Питър Колман, главен трейдър в Convergex. Според него докато суровината се задържа над 35 долара за барел, тя няма да натежи на фондовите пазари.

Американската банка Morgan Stanley обяви, че печалбата ѝ е спаднала с 53% през първото тримесечие, тъй като опасенията около икономиката са ограничили интереса на клиентите наWall Street към търговия и сделки, съобщава Wall Street Journal. Печалбата обаче бие оценките и акциите на банката се търгуват почти без изменение.

Председателят на Фед за Ню Йорк Уилям Дъдли заяви, че нормализирането на паричната политика ще остане постепенно и предварително заради значителна несигурност и продължаващи насрещни ветрове за ръста.

Нагласите в сферата на жилищното строителство в САЩ остават без промяна през април, сигнализирайки, че секторът не успява да набере инерция в началото на пролетния сезон. Националната асоциация на жилищните строители и инвестиционната банка Wells Fargo публикуват съвместен индекс, който остава на ниво 58 пункта от февруари насам.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:27 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още