fallback

Индексът Dow Jones затвори на най-високото си ниво от юли насам

Финансовите компании в широкия индекс S&P 500 записаха пета поредна сесия с ръст

23:43 | 14.04.16 г. 6

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average на американската фондова борса приключи сесията в четвъртък с 0,3% повишение до 17 926,43 пункта, което е най-високото ниво от юли насам, съобщи CNBC.

Финансовите компании в широкия индекс S&P 500 записаха пета поредна сесия с ръст.

Като цяло търговията на Wall Street премина в тесни граници без особена динамика.

„Напълно нормално е да видим пауза на пазарите поради две причини. Първо, все още се възприема ралито, което имаше последните два дни и второ паузата настъпва малко под ключови нива, а именно – миналогодишните върхове“, казва Адам Сархан, главен изпълнителен директор на Sarhan Capital.

“Днес имаме основно скромни ръстове или загуби, което не е лошо след вчерашните повишения”, казва Ник Райх, главен изпълнителен директор на The Earnings Scout.

„Мисля, че имаме ръстове от облекчение, базирани на отчетите, които всъщност са окей. Не бяха прекрасни, но донякъде оправдаха очакванията“, казва Питър Колман, главен трейдър в Convergex.

Акциите на Bank of America поскъпнаха с 2,5%, въпреки че банката отчете 13–процентов спад в тримесечната печалба.

Третата най-голяма американска банка по активи Wells Fargo обяви, че печалбата ѝ за първото тримесечие на годината е спаднала с 5,9%, след като продължава да се бори със срива на цените на петрола. Акциите й поевтиняха с 0,59%.

Най-голямата компания за управление на активи в света Black Rock съобщи за спад в печалбата в размер на 20% през първото тримесечие на 2016 г. Акциите й затвориха сесията с ръст от 1,86%.

Citigroup ще публикува отчета си в петък.

Подадените молби за помощ при безработица през седмицата до 8 април се понижават с 13 000 до 253 000, което е най-ниското ниво от 1973 г. насам. Очакванията бяха за 270 000 подадени документи.

Властите в САЩ публикуваха данни за инфлацията, която през март се връща към ръст от 0,1%, което е под очакванията за повишение в размер на 0,2%.

Америсканският лек суров петрол WTI поевтиня с 0,62 до 41,50 долара за барел.

Доходността по двугодишните държавни облигации се повишава до 0,77%, а тази по 10-годишните книжа расте до 1,792 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:04 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още