fallback

В очакване на сезона на отчетите търговията на Wall Street е в тесни граници*

Вносните цени в САЩ отчитат през март 0,2% ръст на месечна база, което е първото повишение от девет месеца

17:49 | 12.04.16 г.

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници на фона на ръст при петрола и в очакване на редица корпоративни отчети, съобщава CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq за кратко се понижи след отварянето на търговията, след като акциите на Starbucks поевтиняха с 4%. Deutsche Bank понижи оценката си за акцията от „задръж“ до „купувай“ заради „приповдигнати краткосрочни настроения на инвеститорите“ и "надценена стойност на акцията".

Почти всички компоненти в индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average се търгуват на зелена територия, като в сутрешната сесия най-добре се представя 3М.

Енергийните компании в широкия S&P500 повеждат с 0,8% ръст почти всички сектори, които се търгуват на зелена територия.

Американският лек суров петрол WTI се търгува с 0,52% повишение до 40,57 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 0,93% до 43,23 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,21 на сто до 1 255,40 долара за тройунция.

„Смятам, че до голяма степен пазарите ще следят петрола“, казва Джеръми Клайн, главен пазарен стратег във FBN Securities. “Ако йената поскъпне, това също би било проблем”, допълва той. Японската валута се върна над нивото от 108 йени за долар, като доларовият индекс се повиши леко.

Едно евро се обменя за 1,1355 долара.

„Отчетите са в затишие. Изказванията на представители на Федералния резерв на САЩ по-късно днес нямат особено значение, защото знаем каква е позицията им. Ще е интересно да се види дали ще има по-късни разпродажби“, посочва Клайн.

По-късно днес изявления ще имат председателите на Фед за Филаделфия Патрик Каркър, за Сан Франциско Джон Уилямс и за Ричмънд Джефри Лакър.

Председателят на Фед за Далас Робърт Каплан заяви, че икономиката на САЩ ще нарасне с малко под 2% тази година. Той заяви, че сега е прекалено рано за повишаване на лихвените проценти в САЩ, но е отворен за тази възможност през юни.

На макроикономическия фронт вносните цени отчитат през март 0,2% ръст на месечна база, което е първото повишение от девет месеца. И все пак то е далеч под очакванията за 1% ръст на вносните цени. Износните цени остават без промяна.

Бизнес доверието сред малките компании в САЩ пада до двугодишно дъно през март – 92,6 пункта, сочат данни на Националната федерация на независимия бизнес.

По-рано във вторник Международния валутен фонд понижи прогнозния глобален ръст за 2016 г. от 3,4 до 3,2%.

Повече за курса на долара и цената на златото можете да научите от видеото на Bloomberg 

* Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:17 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още