fallback

Акциите на американските борси се търгуват в тесни граници*

Пазарите очакват протокола от срещата на Фед през март и доклада за петролните резерви

17:30 | 06.04.16 г.

Акциите на американските борси се търгуват в тесни граници в сряда след ръст на цените на петрола. В същото време инвеститорите очакват представянето на протокола от последната среща на Федералния резерв по-късно следобед, съобщава CNBC.

Индексът S&P 500 за кратко отчете спад при отварянето на пазара, но успя да се възстанови. Индексът на сините чипове  Dow Jones industrial average обаче не успя да задържи първоначалния си ръст и се търгува с леко понижение.

„Основната тема на деня ще бъде Фед и дали има централни банкери, които се отдалечават от позицията на Йелън“, казва Питър Кардило, главен пазарен икономист в First Standard Financial.

“Мисля, че в началото на сесията ще отчетем лек ръст и ще последваме цената на петрола“, добавя той.

Фючърсите на американския суров петрол се вдигнаха с над 2,93% до почти 36,94 долара за барел. Докладът за седмичните резерви от петрол също трябва да излезе днес.

Фючърсите на петрола сорт Брент също отчитат ръст от 2,14% до 38,68 долара за барел.

Протоколът от срещата на Федералната комисия за отворения пазар на 15-16 март трябва да излезе по-късно следобед. На срещата централната банка реши да запази лихвените проценти без промяна и понижи прогнозите си за броя на повишенията тази година от четири на две.

Секторът на здравеопазването и биотехнологиите отново ще бъде на фокус днес, след като Pfizer се отказа от сливането си с Allergan заради решения на финансовото министерство.

На валутните пазари доларът леко поскъпва спрямо кошница от валути, а еврото се разменя за 1,137 долара.

На облигационните пазари доходността по 2-годишните държавни ценни книжа се повиши до 0,7277%, а на 10-годишните облигации достигна ниво от 1,7437%.

На пазара на суровините фючърсите върху златото поевтиняват с 5,90 долара до 1223,70 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:11 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:09 | 02.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още