fallback

Щатските индекси изпратиха деня със смесени настроения

Инвеститорите очакват данните за безработицата в САЩ

23:28 | 31.03.16 г.

Американските индекси изпратиха със смесени настроения последния ден на първото тримесечие на годината, в очакване на данните за безработицата в САЩ, които ще излязат в петък, пише CNBC.

Dow Jones Industrial Average и S&P записаха две поредни тримесечия с ръстове, докато Nasdaq имаше най-лошото си тримесече от 2009 г. насам.

В следобедната търговия Dow Jones Industrial Average изтри 0,19% от стойността си, достигайки 17 683 пункта, а DuPont записа най-голям спад, докато IBM отбеляза най-голям ръст.

S&P 500 спадна с 0,21% до 2059 пункта, а Nasdaq Composite се покачи с 0,05% до 4871 пункта. CBOE Volatility Index се търгуваше над 14 пункта.

“Пазарите всъщност не се движат. Големи новини ще видим в доклада за заетостта, който ще се появи утре, така че хората ще го очакват”, коментира Дейвид Кели, главен глобален стратег в JP Morgan Funds. По думите му пазарите се адаптират към речта на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън отпреди два дни, но той смята, че адаптирането вече е приключило.

“Това пролича най-много при долара”, коментира той.

Доларовият индекс се понижи с повече от 0,4% по време на сутрешната търговия до най-ниското си ниво от октомври. Индексът се задържа с 0,3% надолу и в следобедите часове, насочвайки се към 4-процентен спад за тримесечието. Еврото се обменя за близо 1,14 долара, а един долар - за 112,51 йени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:20 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още