fallback

Смесено начало на седмицата на Wall Street

Новината за стрелба в Капитолия във Вашингтон се отрази за кратко на пазара

23:14 | 28.03.16 г. 2

Смесено начало на седмицата отчетоха американските борси в първия ден след Великденските празници. Инвеститорите следят цените на петрола и очакват данните и коментарите от ключови централни банкери на Федералния резерв по-късно тази седмица, съобщава CNBC.

Dow Jones industrial average и S&P 500 успяха да завършат сесията на зелено, но технологичният Nasdaq composite приключи с лек спад.

По-рано акциите отчетоха понижение, което накара Nasdaq composite да потъне, а S&P 500 за кратко да се търгува на червено след новините за стрелба в Капитолия в столицата Вашингтон. Сериозността на ситуацията не бе веднага изяснена, което явно се отрази и на пазарите.

"Мисля, че със сигурност имаше някакво влияние, но не твърде голямо", каза Джеръми Клайн, главен пазарен стратег в FBN Securities.

Председателят на Фед "Джанет Йелън трябва да направи изказване утре. В състояние на непреодоленост сме дотогава", каза Джон Карузо, старши пазарен стратег в RJO Futures.

Йелън трябва да говори през деня във вторник, като инвеститорите очакват сигнали за това кога Фед ще повиши лихвените проценти отново. В четвъртък се отбелязва края на тримесечието, а е петък се очаква доклада за заетостта и данните за производителността.

"Мисля, че сме в изчакване. Голямото нещо тази седмица ще бъде безработицата", казва Том Касиди, главен инвестиционен директо в Univest Wealth Management.

Boeing и Microsoft допринесоха най-много за спада на Dow Jones industrial average, докато М3 бе една от основните причини за ръста му в следобедната търговия.

Nasdaq composite се бори дълго, за да отчете ръст, като Netflix, Gilead Sciences и Facebook се търгуваха на зелено, докато акциите на Apple и iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) бяха на червено.

На пазара на петрол фючърсите на петрола сорт Брент поевтиняха с 18 цента до 40,26 долара за барел, а на американския суров петрол - с 0,2%, или 7 цента, до 39,39 долара за барел.

На валутните пазари доларът поевтиня спрямо кошница от валути и достигна 95,850 пункта, а еврото се разменяше за 1,1215 долара.

На облигационните пазари доходността по 2-годишните държавни ценни книжа спадна до 0,87%, а на 10-годишните облигации приключи на ниво от 1,88%.

На пазара на суровините фючърсите върху златото поевтинява с 1,50 долара до 1220,10 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:13 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още