fallback

Пореден ръст в петролните резерви в САЩ доведе до спадове на Wall Street

Администрацията за енергийна информация съобщи, че през седмицата до 18 март резервите нарастват с 9,4 млн. барела

17:43 | 23.03.16 г. 1

Акциите на американските фондови борси се търгуват предимно с понижения, като енергийните компании се представят най-незадоволително след пореден ръст в петролните запаси в САЩ, съобщава CNBC.

Администрацията за енергийна информация съобщи, че през седмица до 18 март резервите нарастват с 9,4 милиона барела. Ден по-рано Американският петролен институт обяви, че ръстът през този период възлиза на 8,8 милиона барела и така се достига нов рекорд от 531,8 милиона барела.

Секторът на енергийните компании и производителките на материали отчете 1% спад в индекса S&P 500, а подинексът на транспортните компании в индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average за кратко се понижи с 1 на сто в сутрешната търговия.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 2,77% до 40,30 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 2,35% до 40,81 долара за барел към 17 часа българско време.

Златото поевтинява с 2,37% до 1 219 долара за тройунция.

Продажбите на нови жилища в САЩ растат с 2% на годишна база през февруари със сезонно изгладен темп от 512 000 единици.

Едно евро се обменя за 1,1185 долара, а курсът на йената е 112,82 йени за долар.

Преди отварянето на борсовата сесия председателят на Фед за Филаделфия Патрик Харкър заяви, че централната банка трябва да обмисли още едно повишение на лихвените проценти още следващия месец, ако икономиката продължава да се подобрява.

Неговият колега Джеймс Булард пък заяви, че т.нар. точки на Фед рискуват да объркат инвеститорите. Булард членува в комисията, която определя нивото на основните лихвени проценти в САЩ, и е обмислял да се оттегли от схемата. Тя се състои от очакванията на всеки един член на Федералната комисия по открития пазар за нивото на лихвените проценти за период от три години. Тази прогноза е възможно най-точната, която Фед може да предостави на инвеститорите и се преразглежда всяко тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:42 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още