fallback

Wall Street не реагира на поскъпването на петрола*

Администрацията за енергийна информация в САЩ обяви, че петролните резерви са нараснали с 3,9 млн. барела през седмицата до 4 март, което оправдава очаквания

18:09 | 09.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници в сутрешната сесия в сряда, като петролът поскъпва, а инвеститорите очакват заседанието на Европейската централна банка в четвъртък, съобщава CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq за кратко беше на червена територия, след като акциите на Amazon поевтиняха с над 1%.

Енергийните компании в широкия измерител S&P 500 поведоха печелившите сектори.

Администрацията за енергийна информация в САЩ обяви, че петролните резерви са нараснали с 3,9 милиона барела през седмицата до 4 март, което оправдава очакванията на анализаторите.

Към 17:45 часа българско време американският лек суров петрол се търгува с повишение от 4,05% до 37,98 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 3,46% до 41,02 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,59% до 1 255 долара за тройунция.

Според Питър Буквар, пазарен анализатор в The Lindsey Group, подемът през последният месец е подем на мечи пазар и той може да приключи в зависимост от действията на Европейската и Японската централна банка. „Мечият пазар в продължение на 7 години, който Wall Street празнува в сряда, всъщност приключи в средата на миналата година“, посочва той.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:04 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още