fallback

Петролът продължава да дърпа надолу американските борси*

Основният индекс Dow отчита спад от над 250 пункта в сутрешната търговия

17:56 | 02.02.16 г. 3

Акциите на американските борси се търгуват на червено във вторник, след като новият спад на цените на петрола натежа на пазара на фона на смесените реакции по някои ключови финансови отчети, съобщава CNBC.

Основният индекс Dow Jones industrial average отчита спад от над 250 пункта в сутрешната търговия. Goldman Sachs и Chevron натежават най-много на бенчмарка.

Акциите на Exxon Mobil поевтиняха с 2% в сутрешната търговия, след като петролната компания отчете спад на печалбата от 58% заради ниските цени на петрола. Най-голямата публично търгувана петролна компания в света заяви, че планира да намали разходите през тази година с 25%, съобщи по-рано Ройтерс.

Фючърсите на американския суров петрол се понижиха с над 5% сутринта, достигайки до цена от под 30 долара за барел. Опасенията около търсенето и нарастващото предлагане продължават да натежават, след като надеждите за сделка между ОПЕК и Русия за намаляване на добива избледняха.

„Петролното рали, което бе предизвикано от тези слухове (за намаляване на производството), отчита обрат и повлече надолу фондовия пазар и дългосрочните лихвени проценти“, казва Дейвид Кели, главен глобален стратег в JPMorgan Funds.

Доходността по облигациите също се понижава, като тази на 10-годишните държавни ценни книжа спадна под 1,9%, достигайки до най-ниското си ниво от април 2015 г. Доходността по 2-годишните ДКЦ е на ниво от около 0,75%.

Щатският долар също се търгува малко по-ниско спрямо основните валути, а еврото е на ниво от около 1,093 за долар.

* Информацията е актуална към 17:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:09 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още