fallback

Смесено начало на седмицата за американските борси

В последния час от търговията основните индекси излязоха на зелено, но не всички успяха да задържат ръстовете си

23:15 | 01.02.16 г. 3

Американските борси отчетоха смесена сесия в първия ден от търговията за февруари въпреки спадовете на цените на петрола и слабите данни за производствената активност в Китай, съобщава Ройтерс.

Основните индекси успяха да се възстановят от по-ранните загуби от над 1% и излязоха на зелено в последния част от търговията. Не всички обаче успяха да завършат с ръстове.

Nasdaq composite се представи изключително добре, тъй като цената на акциите на Facebook продължава да расте, а акциите на Alphabet поскъпнаха в очакване на отчета за печалбата на компанията след затварянето на пазара.

Основният индекс S&P 500 също отбеляза повишение, след като телекомуникационният сектор поведе водещите в бенчмарка, но в крайна сметка завърши на червено.

Dow Jones Industrial Average отчете силно насечена търговия. Индексът за кратко се понижи с над 150 пункта, като 3M, Exxon Mobil и Chevron натежаха най-много надолу. Nike и Wal-Mart пък допринесоха с най-много за ръста на индекса.

"Фактът, че пазарите върят нагоре, въпреки че петролът поевтиня дори повече тази сутрин, е някак необичаен", казва Бен Пейс, главен инвестиционен директор на HPM Partners.

"Мисля, че това, което хората следят сега са продължителните последователни облекчавания от страна на световните централни банкери, дори облекчаването от Фед, и то почти до такова ниво, че слаби икономически данни, ако не са шокиращо слаби, може да означават, че Фед няма да затегне политиката толкова много", казва още той.

Доходността по облигациите и държавните ценни книжа отбелязаха лека промяна спрямо по-ранните си нива след коментарите от заместник-председателя на Фед Стенли Фишер, че ако последната волатилност на глобалните пазари на активи доведе до "устойчиво затягане на финансовите условия, това може да сигнализира забавяне на световната икономика, което пък да се отрази на растежа и инфлацията в САЩ".

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ приключи на ниво от 1,95%, а тази по 2-годишните облигации завърши на 0,80%.

Петролът се оказа под натиск заради слабите икономически данни от Китай и новината, че според източници от ОПЕК спешна среща е малко вероятна.

Фючърсите на американския суров петрол поевтиняха с 2 долара, или 5,95%, до 31,62 долара за барел. Американският суров петрол за кратко поевтиня до 31,29 долара за барел по-рано в сесията. Фючърсите на брента за Брента за доставките през април се понижиха с 1,79 долара, или 4,9%, до 34,20 долара барел, след като по-рано през сесията достигнаха до 33,92 долара за барел

На валутните пазари доларът се търгуваше със спадове спрямо основните световни валути, а еврото поскъпна до ниво от 1,0913 за долар.

Фючърсите на златото поскъпнаха с 1% и приключиха на ниво от 1128 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:42 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още