fallback

Dow Jones се понижи с над 200 пункта

Енергийният сектор в широкия индекс S&P 500 регистрира най-голям спад от 4,5%

23:34 | 25.01.16 г. 4

Индексите на Wall Street приключиха търговията в първия ден от седмицата с резки спадове, съобщи CNBC.

Американският лек суров петрол поевтиня с 5,75% до 30,34 долара за барел на борсaта Nymex след обявения от Ирак рекорден добив през декември и подновените опасения от продължаващо свръхпредлагане.

В индекса Dow Jones най-добре се представи McDonald's, чиито акции за кратко скочиха с 2,5% след добрите резултати в отчета на компанията. В крайна сметка поскъпването беше ограничено до 1,5%.

Енергийният сектор в широкия индекс S&P 500 регистрира най-голям спад от 4,5%, при компаниите производителки на материали понижението беше 3%.

„Тенценцията за спад в понеделник е само при енергията, материалите и индустрията, всички останали сектори се представят добре“, казва Иля Фейгин, управляващ директор и главен стратег в WallachBeth Capital.

Секторите на материалите, финансовите компании, енергетиката и индустрията се представят най-незадоволително от началото на годината, като всеки един от тях се понижава с близо 10% от 1 януари до днес, посочва CNBC.

За спада в Dow Jones най-много допринесе Caterpillar, чиито акции поевтиняха с 5%, след като Goldman Sachs понижи перспективата пред актива до „неутрална“. Самата инвестиционна банка Goldman Sachs отчете спад от 2,5%.

Технологичният индекс Nasdaq се понижи с над 1,5%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:57 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още