fallback

Новият спад на петрола вкара щатските индекси на червена територия*

На фокус остава заседанието на Федералния резерв във вторник и сряда, както и срещата на Японската централна банка по-късно тази седмица

17:34 | 25.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на американските фондови борси се търгуват предимно с понижения в началото на сесията в четвъртък, след като цената на петрола отново пое надолу, съобщава CNBC.

“Става въпрос за петрола. Нито един от корпоративните отчети досега не успя да раздвижи пазара като цяло”, казва Ранди Фредрик, управляващ директор за търговия и деривати в Charles Schwab.

И двата основни сорта суров петрол – американският WTI и европейският бенчмарк Брент – се търгуват с понижение от 3% близо до 31 долара за барел, след като Ирак обяви рекорден добив през декември.

Акциите на McDonald's за кратко се повишиха с 2,5% в сутрешната търговия в САЩ и достигнаха 121 долара на акция. Компания обяви, че глобалните й продажби са се увличили с 5%, което е по-добър резултат от очакванията. Печалбата също надвишава прогнозите.

В индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average най-много натежа Caterpillar, след като Goldman Sachs понижи перспективата пред акциите на компанията до „неутрална“.

На фокус остава заседанието на Федералния резерв във вторник и сряда, както и срещата на Японската централна банка по-късно тази седмица.

Златото поскъпва с близо 1% до 1 107 долара за тройунция.

Доларът поевтинява леко, като едно евро се обменя за 1,0840 долара за тройунция, а курсът на йената е 118,53 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:15 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:41 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още