fallback

Американските индекси записаха леки понижения

Инвеститорите следиха изказванията на представителите на Федералния резерв

23:44 | 19.11.15 г.

Американските индекси завършиха търговията в четвъртък с леки спадове, след като инвеститорите следиха корпоративните новини и търсеха индикации за покачването на лихвените проценти в САЩ в речите на представителите на Федералния резерв.

В сряда индексите в САЩ записаха скок от близо 1,5%, след като протоколът от срещата на Федералния резерв през октомври показа, че повечето членове на  Федералния комитет за отворен пазар вярват, че увеличаването на лихвените проценти през декември би било подходящо.

"Смятам, или поне се надявам, че пазарът отговори позитивно на данните, подсказващи, че Фед иска да запази възможностите отворени, а покачването на лихвите все по-ясно изглежда като нещо, което ще се случи през декември", коментира Раян Ларсън от RBC Global Asset Management. 

"Едно от нещата, които липсват на пазара, е увереността във Фед, но Фед отправи съобщението, което пазарът имаше нужда да чуе", твърди Майкъл Бейл, управляващ директор в The Private Client Reserve.

UnitedHealth натежа най-много върху Dow Jones Industrial Average, докато Apple допринесе с най-добро представяне.

UnitedHealth се търгува с около 5% по-ниско по време на следобедната търговия, след като намали прогнозата си за годината. Компанията посочи, че това се дължи на по-слабата от очакваното активност в здравния сектор.

Pfizer и Allergan също се търгуваха по-ниско - с повече от 2,5%, което натежа върху сектора на здравеопазването.

Книжата на Apple отбелязаха ръст от 1%. Nasdaq iShares Biotechnology спадна с повече от 1,5%.

Инвеститорите следиха представянето на Square и Match днес, които се листнаха на борсата в четвъртък. Square се оказа разочарование, след като акциите ѝ се търгуваха по евтино от очакваното. Компанията майка на Tinder - Match търгува книжата си в ниския диапазон на очакванията - 12 долара на акция.

На пазара на суровините фючърсите на американския суров петрол поевтиняха с 21 цента до 40,54 долара за барел, а тези на петрола Брент достигнаха 44,20 долара за барел.

Фючърсите на златото отбелязват ръст от 9.20 долара до 1077,90 долара за тройунция.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ приключи на 2,24%, а тази по 2-годишните облигации завърши на 0,87%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:02 | 29.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още