fallback

Поевтиняването на акциите на Apple натежава на Dow Jones*

Книжата на Apple поевтиняват с 2,5%, след като Credit Suisse съобщи, че поръчките на компоненти от страна на технологичната компания са намалели с 10%

17:34 | 10.11.15 г.

Индексите на Wall Street започнаха търговията във вторник с леки понижения. В първия ден от седмицата основните щатски измерители записаха спадове от около 1%. Анализаторите прогнозират не особено динамична търговия предвид това, че не се очакват ключови макроикономически данни.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 49 пункта (0,27%) до 17 690 пункта. Най-много натежа Apple, чиито акции поевтиняват с 2,5%, след като Credit Suisse съобщи, че поръчките на компоненти от страна на технологичната компания са намалели с 10%. Най-добре се представя Pfizer.

S&P 500 записва спад от 3 пункта (0,16%) до 2 075 пункта, като информационните технологии повеждат шестте сектора, чиито акции поевтиняват, а сферата на здравеопазването се представя най-добре.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 24 пункта (0,47%) до 5 070 пункта.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка през декември се повишават с 4 цента до 43,91 долара за барел на борсата New York Mercantile Exchange. Златото поевтинява с 1,30 долара до 1 086,70 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации леко се понижава до 2,34%, тази по двегодишните книжа също записва лек спад до 0,87%.

„Предполагам, че ще имаме плаха търговия предвид новините досега. Трудно е да бъдеш много песимистичен за пазара, когато погледнем каква беше ситуацията през последните шест до осем седмици“, казва пред CNBC Райън Ларсън, директор на звеното за търговия с ценни книжа в RBC Global Asset Management. “Смятам, че като цяло пазарите по света са малко уморени. Не е изненадващо да видим малка пауза с приключването на сезона на отчетите”, допълва той.

Преди отварянето на търговията Китай публикува данни за потребителските цени. Ръстът на инфлацията в Поднебесната империя се забавя през октомври, като стойността му е 1,3%. През септември инфлацията беше 1,6%.

В САЩ цените на вносните стоки се понижиха повече от очакваното през октомври (-0,5%) – сигнал, че силният долар и слабото глобално търсене продължават да оказват натиск върху вносните цени. Индексът на бизнес доверието остава непроменен през октомври на ниво от 96,1 пункта.

"Федералният резерв на САЩ ще трябва да е много внимателен при вдигането на лихвите през декември, ако данните продължават да бъдат слаби“, казва Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital.

Инвеститорите ще следят предстоящите коментари на председателя на Фед за Чикаго Чарлз Еванс.

*Данните са актуални към 17:20 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:02 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още