fallback

Wall Street очаква предпазливо данните за заетостта през октомври*

Докладът на Министерството на труда ще бъде публикуван в петък, търговията на борсите в САЩ е в тесни граници

17:43 | 05.11.15 г. 1

Индексите на Wall Street започват търговията в сряда с леки повишения, като непосредствено след старта на сесията основните измерители за кратко бяха на червена територия, съобщава CNBC.

Акциите на Facebook също за кратко скочиха с 5%, като впоследствие се търгуват с 4,5% ръст. В сряда технологичната компания отчете поредно тримесечие с по-добри от очакванията резултати.

В четвъртък Министерството на труда на САЩ публикува данни за молбите за помощи при безработица. Наблюдава се изненадващ ръст в подадените документи, но все пак стойността остава на ниво, характерно за стабилен трудов пазар.

В сутрешната търговия индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 42 пункта (0,23%) до 17 909 пункта, като най-добре се представя Visa, a най-незадоволително – Chevron. 

Широкият S&P 500 се повишава с 4 пункта (0,18%) до 2 105 пункта. Финансовите компании бяха с най-добро представяне от шестте сектора, чиито акции се търгуват на зелена територия. Най-слабо беше представянето на фирмите в сектора на производството на материали.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 0,7 пункта (0,01%) до 5 141 пункта.

Според Джон Карузо, главен пазарен стратег в RJO Futures, инвеститорите очакват утрешния доклад за назначенията през октомври извън земеделския сектор. Той не очаква изненади в данните.

„Ако се случи нещо изключително извънредно, разбира се, пазарите ще реагират, но иначе смятам, че нагласите ще останат както досега“, казва Адам Сархан, главен изпълнителен директор на Sarhan Capital.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка декември се понижават с 2 цента до 46,29 долара за барел на борсата New York Mercantile Exchange. Златото поевтинява с 80 цента до 1 105,30 долара за тройунция.

Доходността по държавните облигации поддържа стабилно ниво – 2,23% по 10-годишните книжа и 0,83% по двегодишните.

Доларът остана стабилен спрямо основните си конкуренти, като еврото поскъпва леко и се обменя за 1,088 долара, а курсът на йената е 121,69 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:28 | 18.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още