fallback

Wall Street започва седмицата с търговия в тесни граници*

Вниманието на инвеститорите е насочено към поредната порция корпоративни отчети, включително на Apple, както и към заседанието на Федералния резерв

18:13 | 26.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници в сутрешната сесия в понеделник, опитвайки се да запазят повишения от края на миналата седмица. Същевременно вниманието на инвеститорите е насочено към поредната порция корпоративни отчети, включително на Apple и Exxon например, както и към заседанието на Федералния резерв в сряда, съобщава CNBC.

Акциите на Apple поевтиняват с над 2.5% и натежават на Dow Jones Industrial Average. В сутрешната търговия индексът на сините чипове се търгува със спад от 21 пункта (0,13%) до 17 624 пункта, като най-добре се представя Goldman Sachs, a най-незадоволително – Apple.

Технологичният гигант ще публикува отчета си за тримесечието след приключване на борсовата търговия във вторник. В понеделник снабдителят на Apple – Dialog Semiconductor се срина на борсата в Лондон, като акциите му поевтиняха с 18%, след като обяви печалба, по-ниска от очакванията. „Това предполага, че данните на Apple може и да не са толкова стабилни, колкото мнозина очакват“, казва Браян Блеър, съосновател на Grays Peak Capital.

Широкият S&P 500 записва спад от 6 пункта (0,31%) до 2 068 пункта, като енергийният сектор натежа най-много на индекса.

Понижението при Nasdaq e 13 пункта, (0,27%) до 5 017 пункта, а по-малкият iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) се повишава с над 1%. Акциите на Alphabet, компанията собственик на Google, поскъпват с над 1,5%. Повишения има и при Microsoft, Facebook и Amazon.

CNBC припомня, че акциите на Wall Street се търгуваха на зелена територия миналата седмица след намека за разширение на програмата за стимули на ЕЦБ и след изненадващото намаляване на лихвите в Китай.

Възходът миналата седмица се дължеше на обявените парични политики и на отчетите и тази седмица ще бъде същото“, казва Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities.

В САЩ продажбите на нови жилища бележат рязък спад (11,5%) до най-ниското си ниво от близо една година насам.

Фючърсите върху американския суров петрол с доставка декември поевтиняват с 61 цента до 44,00 долара за барел на борсата New York Mercantile Exchange. Фючърсите върху златото поскъпнаха с 3,20 долара до 1 166,00 долара за тройунция.

Доходността по държавните облигации остана стабилна – 2,06% по 10-годишните книжа и 0,63% по двегодишните.

Доларът се търгува с леко понижение спрямо основните си конкуренти, като курсът на еврото беше 1,10 долара, а един долар се търгува за 120,81 йени.

„От всички неясноти, най-голямата вероятно е изявлението на Фед в сряда“, прогнозира Дейвид Кели, главен глобален стратег в JP Morgan Funds. Инвеститорите ще следят и заседанието на Японската централна банка в края на тази седмица, както и новини от Вашингтон за евентуално вдигане на тавана на дълга, тъй като крайният срок през ноември наближава.

*Данните са към 17:45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:26 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още