fallback

Nasdaq изпрати най-силната си седмица от юли насам

Технологични гиганти подкрепиха Wall Street, за да затвори четвърта поредна сесия с ръстове

23:15 | 23.10.15 г. 2

На зелена територия за четвърта поредна сесия приключи търговията за водещите индекси на Wall Street. Сесията беше под влияние на неочакваното намаление на основния лихвен процент от страна на Китайската централна банка.

Фокусът беше насочен и към корпоративните отчети, като данните за няколко технологични компании помогнаха за изстрелването на Nasdaq над нивото от 5 000 пункта днес, отбелязва CNBC.

Акциите на Microsoft достигнаха цена от малко по 54 долара за брой или ръст с над 11 на сто. За Amazon увеличението днес е в рамките на около 6 на сто до цена от 599 долара за брой. Книжата на компанията майка на Google – Alphabet, поскъпнаха с 5,5% до цена от 718,19 долара за брой.

Ръстът и при трите компании беше предизвикан от по-добрите от очаквано финансови резултати. Те допринесоха и за ръста на стойността на технологичсия Nasdaq с повече от 111 пункта или 2,27% до ниво от 5 031,86 пункта. За седмицата технологичният индекс увеличи стойността си с 3%, което е най-рязкото седмично изменение от юли насам.

Индустриалният Dow Jones записва ръст от почти 160 пункта до ниво от 17 646,7 пункта. В процентно изражение увеличението на стойността на индекса на сините чипове е в рамките на 0,9%. За седмицата обаче има ръст от 2,5 на сто, изчисли Market Watch.

Широкият S&P 500 записва ръст на стойността си от 1,1% до 2 075,15 пункта. Спрямо миналата седмица индексът повишава стойността си с 2,1 на сто.

Цената на петрола записва спад от около 6% през тази седмица след укрепването на щатския долар. Лекият суров петрол се търгуваше за по-малко от 45 долара за барел при обменен курс от 1,10 долара за едно евро, посочва още Market Watch. Европейският Brent се търгува за 48 долара.

Стойността на щатската валута се повиши с 3% спрямо единната европейска валута в рамките на тази седмица. Това е най-доброто седмично представяне на долара за последните пет месеца. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още