fallback

Щатските индекси добавят по около 1%*

Има силен аргумент в полза на това, че е време да се повишат лихвените проценти, заяви президентът на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард

18:26 | 21.09.15 г.

Щатските индекси скочиха с над 1%, опитвайки се да се възстановят след разпродажбите в петък, докато инвеститорите продължават да осмислят решението за лихвите в САЩ от миналата седмица и различни коментари на представители на Федералния резерв.

Индексът Dow Jones industrial average се повиши с над 150 пункта, подкрепен от поскъпването на книжата на Goldman Sachs. Финансовият сектор нарасна с над 1% и най-печелившият в състава на S&P.

„Няма за какво друго да се хванем. Според мен хората още осмислят хода на Фед от миналата седмица, подготвят се за корпоративните отчети и чакат още изказвания от представители на Фед”, коментира пред CNBC Питър Боквар, главен пазарен стратег в The Lindsey Group.

По-рано президентът на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард заяви, че той би бил против решението на американската централна банка да не вдига лихвите (Булард не е член на комитета с право на глас).

„Има силен аргумент в полза на това, че е време да се повишат лихвените проценти”, коментира той в интервю за CNBC.

Предстоят изказвания и на други представители, а председателят на Фед Джанет Йелън ще говори в четвъртък.

Петролът поскъпна с над 2% до над 46 долара за барел по време на сутрешната търговия в САЩ. Щатският долар поскъпна с над половин процент спрямо основните световни валути.

Доходността по американските държавни ценни книжа се задържа над скорошните дъна, като тази по десетгодишните е 2,18%, а по двегодишните е 0,70%.

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ през август са се понижили по-силно от очакванията до годишен темп от 5,31 млн., което е спад от 4,8%.

*Данните са актуални към 18:10

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:16 | 02.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още