fallback

Сривът в цената на петрола повлече надолу индексите отвъд Океана

Акциите на Apple поевтиняха с 2% след голямото събитие на компанията

23:44 | 09.09.15 г.

Американските акции приключиха търговията в сряда с над 1% спад, притеглени надолу от спада на цената на петрола, като не успяха да продължат ралито на финансовите пазари в глобален план, което се очакваше да се пренесе и отвъд Океана пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average затвори със спад от 1,45% до 16 253,57 пункта, докато широкият индекс S&P 500 записа 1,39% надолу, достигайки 1942,04 пунка.

Технологияният бенчмарк Nasdaq приключи търговията със спад от 1,15% до 4756,53 пункта, а CBOE Volatility Index се търгува под 26 пункта.

По думите на Питър Колман, главен трейдър в Convergex, резултатите са повлияни от слабостта на петрола и другите суровини. Според него тази нестабилност ще се запази през следващите седмици, но той не смята, че пазарите ще се върнат към сривовете отпреди две седмици.

Търговията днес започна с ръстове, но по-късно след това резултатите се влошиха.

"Смятам, че този обрат има общо с цената на петрола", коментира Питър Кардило, главен икономист в Rockwell Global Capital. Фючърсите на суровия петрол спаднаха с 3,9% до 44,15 долара за барел. Цената на фючърсите върху петрола сорт Брент спадна с повече от 3% до 48 долара за барел.

Фючърсите на златото намаляха с 19 долара до 1102 долара за унция.

След дългоочакваното си събитие, в рамките на което обяви новите си продукти, Apple приключи търговията с 2% спад в цената на акциите.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа спадна с 2,19%, а тази по 2-годишните - с 0,74%.

Търговията започна с голям ръст на пазарите отвъд Океана. Причината за това се оказа оптимизмът на пазарите в Азия, обясни Дейвид Лафърти, главен пазарен стратег в Natixis Global Asset Management, посочвайки, че той се дължи на фискалните ходове на Китай и Япония. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:45 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още