fallback

Акциите на Disney и Chevron оказаха натиск върху Dow Jones

Засилва се усещането на инвеститорите, че Фед не знае точно какво да прави, според анализатор

23:17 | 05.08.15 г.

Dow Jones приключи сесията на негативна територия, след като акциите на Disney и Chevron натежаха на индекса. Пазарната оценка на компанията се понижи с над 9 на сто заради отчета и – приходите не оправдаха очакванията на анализаторите. Това оказа натиск върху “сините чипове”, който затвори с понижение от 0,06% до 17 540 пункта.

В края на сесията S&P 500 добави 0,32% до 2 100 пункта, а Nasdaq нарасна с 0,67% до 5 140 пункта, след като по-рано през сесията отчиташе ръст от над процент заради скока в цената на акциите на Apple и Netflix.

Wall Street забави значително темповете на ръст заради подновения спад на цената на петрола и разочарованието на инвеститорите от някои от публикуваните отчети.

“Смятам, че на пазара се случват две неща. От една страна се засилва усещането, че Федералният резерв не знае точно какво да прави. Ще действат както дойде. От друга страна инвеститорите очакват доклада за пазара на труда, който ще излезе в петък”, коментира Джак Аблин от BMO Private Bank пред CNBC.

Енергийният сектор беше един от най-изоставащите в днешната сесия заради спада на цената на петрола. Лекият американски суров петрол поевтиня с 59 цента в днешната сесия на стоковата борса в Ню Йорк до 45,15 долара за барел – най-ниско ниво на затваряне от март насам.

По-рано през сесията контрактите поскъпнаха до 46,7 долара, след като Администрацията за енергийна информация на САЩ обяви, че запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 4,4 млн. барела през седмицата, която приключи на 31 юли. Анализатори очакваха значително по-малък спад – от порядъка на 1,6 млн. барела.

Сортът брент в Лондон поевтиня с 40 цента, или 0,8%, до 49,59 долара за барел.

Същевременно цената на златото се понижи с малко над 5 долара, или 0,5%, до 1 085,6 долара за тройунция заради перспективите за увеличаване на лихвите в САЩ през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:54 | 22.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още