fallback

Wall Street e без единна посока в началото на сесията*

Акциите на Twitter поевтиняват с близо 13 на сто след колебливия финансов отчет

17:06 | 29.07.15 г.

Американските индекси постигат леки изменения в началото на търговията в сряда, като инвеститорите реагират на сезона на отчети в очакване на приключващото по-късно тази вечер двудневно заседание на Федералния резерв, който може да хвърли светлина върху момента на първото покачване на лихвите отвъд Океана след кризата.

"Като се има предвид влиянието, което оказва Фед върху инвестирането и поемането на риск на пазарите днес, всичко, което идва от институцията ще заеме централно място", каза пред CNBC Джак Аблин, главен инвестиционен директор в BMO Private Bank.

Федералната комисия за отворения пазар ще приключи своята среща в следобедните часове, като по план трябва да обяви решението си в 21:00 часа българско време. Пресконференция на ръководството обаче няма да има.

"Мисля, че преди всичко Фед ще движи пазара", каза Ранди Фредерик, управляващ директор на Charles Schwab. "Повечето хора все още клонят към септември (за увеличение на лихвите – бел. ред.)".

След края на сесията на Wall Street своите отчети ще представят Facebook, MetLife, Samsung Electronics, Marriott, Western Digital и Whole Foods.

Twitter оповести добра печалба, но и разочароващо представяне при потребителите. Книжата на дружеството потъват с 12,9 на сто.

Yelp не успя да оправдае очакванията за печалбата на акция, но го постигна при приходите. Акциите на компанията пропадат рязко с 29,5 на сто.

Hilton Worldwide отчете по-висока печалба от прогнозите. Операторът на хотели постига 3,6% ръст на капитализацията.

* Актуално към 17:05 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:17 | 04.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още