fallback

Водещите индекси на Wall Street затвориха със спадове

В общи линии това е повторение на вчерашния ден, коментира анализатор

23:19 | 22.07.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите индекси на Wall Street затвориха със спадове в сряда. Американските акции поевтиняха, след като разочароващите финансови резултати на технологичните компании потопиха трите основни индекса, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,38% до 17 851,04 пункта. Широкият индекс Standard & Poor's 500 спадна с 0,24% до 2 114,15 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е надолу с 0,7% до 5 171,77 пункта.

„В общи линии това е повторение на вчерашния ден“, смята главният пазарен икономист в Rockwell Global Capital Питър Кардийо. Според него само малък брой акции са подкрепили пазара.

Икономическите данни от деня показаха ръст на цените на жилищата в САЩ от 0,4% през май спрямо април. Повишението на годишна база е от 5,7 на сто.

Освен това през юни продажбите на съществуващи жилища са с 3,2 повече спрямо май, с което се изкачиха до най-високото си ниво от 8 години.

На корпоративния фронт акциите на Apple поевтиняха с 4,29% до 124,14 долара, след като се сринаха с повече от 6% при отварянето на борсата. По време на късната търговия във вторник акциите на компанията поевтиняха с почти 7%, падайки под средната си стойност за последните 200 дни. Приходите на компанията за последното тримесечие се оказаха по-слаби от прогнозираните, а продажбите на iPhone също не успяха да задоволят очакванията.

Microsoft изтри 3,74% от пазарната си капитализация. Акциите на компанията поевтиняха с повече от 3% в късната търговия във вторник, след като обяви нетна загуба от 3,2 млрд. долара за четвъртото си фискално тримесечие вследствие на мерките за преструктуриране.

Финансовите отчети, публикувани в сряда, са малко по-окуражаващи. Акциите на Boeing поскъпнаха с 1% до 146,47 долара. Компанията отчете печалба, която надвишава както горната, така и долната прогнозирана граница.

Coca-Cola би предварителните прогнози с 3 цента, като отчете коригирана тримесечна печалба от 63 цента на акция. Приходите на компанията за безалкохолни напитки също надминаха очакванията на анализаторите. Книжата на компанията изгубиха 0,7 на сто от стойността си до 40,9 долара.

След края на сесията своите отчети ще оповестят American Express, Texas Instruments, Cheesecake Factory, SanDisk, Qualcomm, Morningstar и други.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се понижи до 2,32%, а тази по 2-годишните се покачи до 0,71.

На пазарите на валути доларът спечели позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Курсът на еврото задмина 1,09 долара, а този на йената се смъкна до 124 спрямо долара.

На пазара на суровини контрактите върху суровия петрол с доставка през септември понижиха с 1,67 долара стойността си до 49,15 долара за барел, след като Министерството на енергетиката на САЩ съобщи, че петролните запаси са нараснали с близо 2,5 млн. барела.

От своя страна фючърсите върху златото удължиха 10-дневната губеща серия, след като поевтиняха с 12 долара до 1 091,50 долара за тройунция. Това е и най-дългата губеща серия от 1996 г. насам.

Повече за финансовите резултати на Apple разказва Нейра Чехич от Bloomberg

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria ON AIR

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още