fallback

Незначителни отклонения на Нюйоркската борса в началото на сесията*

Акциите на PayPal поскъпват с над 5% след дебюта на компанията като публично дружество

17:15 | 20.07.15 г. 1

Американските индекси отвориха с незначителни отклонения в понеделник след последните рекорди на Nasdaq Composite, като инвеститорите са фокусирани върху сезона на отчетите в САЩ.

"Гърция е в огледалото за обратно виждане. Според мен сме преминали успешно от глобалното макро към глобалното микро", казва пред CNBC Aрт Хоугън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Morgan Stanley спечели коригираните 79 цента на акция, 5 цента над прогнозите, като приходите също надхвърлиха очакванията. Капитализацията на банковия гигант расте с 0,2 на сто.

"Сезонът на отчетите започна малко слабо, но през последната седмица виждаме фирми, които надхвърлят с много резултатите... Това е много окуражаващо", посочва Ник Райх, изпълнителен директор на Earnings Scout.

PayPal започна да търгува самостоятелно книжата си като отделна публична компания след отделянето от еВаy. Акциите на дружеството поскъпват с 5,2 на сто.

Златото също е в центъра на вниманието, след като цената отстъпи под 1 100 долара за тройунция на фона на спекулативните разпродажби в Китай.

Доларът продължава да печели позиции, достигайки 1,08 за едно евро.

Европейските акции се търгуват c повишения. След напредъка в преговорите през миналата седмица Гърция се очаква да ползва мостовия заем от своите кредитори, за да погаси 4,2 млрд. евро, дължими на Европейската централна банка в понеделник.

Същевременно гръцките банки също отвориха отново в понеделник след три седмична банкова ваканция, наредена от правителството в Атина.

* Актуално към 17:10 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:47 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още