fallback

Смесена търговия на американските борси в последния ден от седмицата

Технологичният индекс Nasdaq отново удари рекорд заради скока на акциите на Google

23:10 | 17.07.15 г.

Акциите на американските борси се търгуваха смесено в петък, но отбелязаха сериозни печалби за седмицата, след като последните финансови отчети на компаниите дадоха тласък на технологичния индекс Nasdaq, за да достигне до нови рекорди през деня, съобщава CNBC.

Индексът Nasdaq скочи с почти 1% през деня, след като акциите на Google Class A за кратко поскъпнаха с повече от 16,5%, достигайки до над 700 долара за акция.

„Днес Google определено е в светлината на прожекторите, защото има един от най-добрите си дни в историята на Wall Street“, каза Даниел Деминг, управляващ директор на KKM Financial. „Беше страхотно да се види как пазарът може да се възстанови веднага щом лошите новини вече ги няма. Мисля, че това е класически пример как психологията на пазара наистина има голямо влияние“.

Акциите на Etsy също отчетоха ръст с повече от 30%, след като Google спомена в конферентен разговор, че предприемачи като сайтът за електронна търговия отчитат ръст на трафика в резултат на по-дълбоко свързване.

Индексът Dow Jones Industrial Average завърши с лек спад от 0,19% заради поевтиняването на акциите на Intel и Boeing, а въпреки силно колебливата си сесия бенчмаркът S&P 500 все пак приключи сесията с ръст от 0,19%.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се повиши до 2,36%, а тази по 2-годишните облигации скочи до 0,67%, след като по-рано се повиши до 0,68%.

Доларът се търгува по-скъпо спрямо останалите валути, като курсът му спрямо еврото е около 1,08 долара.

На пазара на суровини контрактите на суровия петрол за доставките през август спаднаха с 2 цента до 50,89 долара за барел. Фючърсите на златото за доставките през август също отчетоха понижение от 12 долара до 1 131,90 долара за тройунция в сутрешната търговия. По-рано златото удари най-ниските си нива от април 2010 г. насам, достигайки до 1130,80 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:39 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още