fallback

Американските акции поскъпнаха за четвърти пореден ден

Началото на отчетния сезон, икономическите данни и споразумението относно иранската ядрена програма вълнуваха пазарните участници

00:11 | 15.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите индекси на Wall Street затвориха с ръстове при нисък оборот във вторник. Американските акции поскънаха за четвърти пореден ден, след като инвеститорите се фокусираха върху данните за икономиката на САЩ, старта на сезона на отчетите, събитията в Гърция и сделката относно ядрената програма на Иран, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,42% до 18 053,58 пункта. Широкият индекс Standard & Poor's 500 нарасна с 0,45% до 2 108,95 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е нагоре с 0,66% до 5 104,89 пункта, подкрепен от биотехнологичните акции.

Данните от деня показват, че през май запасите на компаниите в САЩ се покачват с 0,3%, съвпадайки с очакванията. Продажбите на дребно растат с 0,4%, след като отчетоха повишение от 0,5% през април.

Вносните цени неочаквано спадат през юни, след като отслабващите ефекти от по-скъпия долар засенчиха растящите разходи за петролни продукти.

През юни доверието сред американския малък бизнес се понижи до най-ниското си ниво от повече от година на фона на очакванията за по-слаби печалби и забавящ се трудов пазар, което може да занижи прогнозите за силен икономически ръст през втората половина на 2015 г.

Статистическите данни идват ден преди полугодишното изслушване на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън пред Конгреса в сряда и четвъртък.

Сезонът на отчетите започна, като банките JPMorgan Chase и Wells Fargo и конгломератът Johnson & Johnson публикуваха своите междинни финансови резултати за второто тримесечие преди началото на търговията. След края на сесията това ще направят CSX и компанията майка на KFC Yum Brands.

Акциите на JPMorgan Chase поскъпнаха 1,4% до 69,04 долара, след като банката изненада приятно с финансовите си резултати.

Печалбата на една акция на Wells Fargo съвпадна с очакванията на анализаторите, но приходите леко се разминаха с прогнозите. Книжата на трезора поскъпнаха с 0,9% до 57,25 долара.

Пазарната капитализация на Johnson & Johnson намаля с 0,5%. Компанията отчете 4% ръст на тримесечната печалба.

Книжата на Netflix изтриха 0,7% от стойността си до 702,60 долара преди сплита от 7 към 1 от утре, когато ще изнесе и междинни финансови резултати.

Twitter затвори с 2,6% ръст в цената на акциите до 36,72 долара, след като по време на търговията стойността им скочи с 8,5% след фалшива оферта за придобиване на стойност 31 млрд. долара.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се задържа 2,4%, след като по-рано през сесията се смъкна под това ниво. На пазарите на валути доларът изгуби от стойността си спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а курсът на еврото задмина 1,10 долара, а този на йената – 123 спрямо долара.

На пазара на суровини контрактите върху суровия петрол с доставка през август увеличиха с 84 цента стойността си до 53,04 долара за барел, след като поевтиняха с около 2% по време на търговията в Европа след постигнатото споразумение относно ядрената програма на Иран.

От своя страна фючърсите върху златото с доставка през август поевтиняха с 1,90 долара до 1 153,50 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:09 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още