fallback

Wall Street отваря с леки повишения след икономическите данни*

Инвеститорите се фокусираха и върху старта на сезона на отчетите и сделката относно ядрената програма на Иран

18:43 | 14.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите индекси на Wall Street отварят с леки повишения във вторник. Инвеститорите се фокусираха върху данните за икономиката на САЩ, старта на сезона на отчетите и сделката относно ядрената програма на Иран, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average бележи повишение от 0,29% до 18 030,36 пункта. Широкият индекс Standard & Poor's 500 расте с 0,39% до 2 107,94 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite към момента е нагоре с 0,69% до 5 106,69 пункта.

Данните от деня показват, че през май запасите на компаниите в САЩ се покачват с 0,3%, съвпадайки с очакванията. Продажбите на дребно растат с 0,4%, след като отчетоха повишение от 0,5% през април.

Вносните цени неочаквано спадат през юни, след като отслабващите ефекти от по-скъпия долар засенчиха растящите разходи за петролни продукти.

Статистическите данни идват ден преди полугодишното изслушване на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън пред Конгреса в сряда и четвъртък.

Сезонът на отчетите започна, като банките JPMorgan Chase и Wells Fargo и конгломератът Johnson & Johnson публикуваха своите междинни финансови резултати за второто тримесечие преди началото на търговията. След края на сесията това ще направят CSX и компанията майка на KFC Yum Brands.

Акциите на JPMorgan Chase поскъпват с 1% до 68,80 долара, след като банката изненада приятно с финансовите си резултати.

Печалбата на една акция на Wells Fargo съвпадна с очакванията на анализаторите, но приходите леко се разминаха с прогнозите. Книжата на трезора поскъпват също с 1% до 57,36 долара.

Пазарната капитализация на Johnson & Johnson намалява с 0,6%. Компанията отчете 4% ръст на тримесечната печалба.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа кръжи около 2,42%, след като се смъкна под 2,4%. На пазарите на валути доларът продължава да губи от стойността си спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а курсът на еврото приближи 1,10 долара, а този на йената – 123 спрямо долара.

На пазара на суровини контрактите върху суровия петрол с доставка през август добавят само 11 цента към стойността си до 52,82 долара за барел, след като поевтиняха с около 2 на сто по време на търговията в Европа след постигнатото споразумение относно ядрената програма на Иран.

От своя страна фючърсите върху златото с доставка през август поевтиняват 60 цента до 1 154,80 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 18:35 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:07 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още